top of page
Search
  • Writer's pictureMOORE

Hvorfor er krystaller så populært og viktig for mange?

Alle er på en eller annen måte tiltrukket av Edelsteiner. Diamanter, rubiner, emeralder og saffir er verdifullt over hele verden. Dette er tross av alt, precious stones, edel steiner. De løfter energien i hjertet.


Ingen vet hvorfor og hvordan menneskene begynte å bruke krystaller, men det er bevis at de har blitt brukt for tusenvis av år. Og nye krystaller dukker stadig opp igjennom vår dype jord.


Noen tenker at dette er noe new age snakk, men de er faktisk noe av det eldste bruk i healing og har alltid blitt brukt som beskyttelse. Flint stein for eksempel eller Polert øks som er funnet i gamle neolitiske , steinalderens graver og krystallene var hellige i hele verden i den eldgamle verden. Specularite for eksempel, var funnet i en grav i Afrika fra 40 000 år før kristus for kosmetisk og ritual bruk. Symboliserte blod fra jorden og var drysset over de døde for tusenvis av år.


I India, astrologiens krystaller har blitt brukt i tusenvis av år . I kina, tilhørte krystaller Guds rike og både i Kina og Japan trodde de på at Edel steiner regnet ned fra steinslipehullets sky. Norske vikinger reiste et kapell på Isle of Man lysekroner med kvarts, med en kvarts relikvieskrin boks, muligens for å intensivere styrke i de hellige bein som lå i den.

For å nevne noen. Mange kulturer har brukt krystaller igjennom tidene.


Krystaller har blitt brukt som ornamenter og som symboler i mange tusenvis av år. Men slike krystaller er også verdsatt for mer enn deres skjønnhet. De har hatt en hellig mening. Og jeg mener som mange andre der ute at det har de enda.


Både jeg og Oskar liker tydeligvis krystaller, men vi liker dem på hver vår måte. Jeg liker det holistiske, healende og energien av krystaller. Det åndelige. Imens Oskar liker den vitenskaplige delen. Jeg tror også den healende delen, selvom han ikke snakker om det så mye som meg. Han vil ut til gruvene å grave og finne dem, skape dem til smykker og diverse. Mens jeg vil ha dem i alles hus og vinduskarm for å beskytte og rense og gjerne helt inntil huden som et smykke så man kan kjenne vibrasjonen fra de og evt tette igjen hull i chakra systemet.


Når ånden trives, vil kroppen trives også.


Min ånd og sjel trives å ha krystaller rundt meg. Jo mer jeg forstår krystaller, jo mer effektive er de. Krystaller har blitt brukt i millenniums for healing og for å få balanse. For å få maksimal utbytte burde man være godt trent eller bli behandlet av en som er kvalifisert og erfaren. Men du kan også få kontakt med energien for generell bruk og de kan være effektive remedies, spesielt i form av å ha de i drikke vann, smykker eller i badekar.


Min farfar fra Marokko som jeg aldri har møtt, var også en krystall samler. Og heldige jeg, fikk arve en av hans krystaller.Les mer om krystaller i en eldre artikkel fra NRK.


De er alt - fra en kvinnes beste venn til uunnværlig i produksjon av Dataprosessorer. Krystaller har trollbundet mennesker i årtier, men vel så viktig er den posisjonen krystallet har innenfor teknologisk utvikling.


Referanse: Crystal bible

95 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page